كريم فهمي: جاتلي فكرة فيلم "بيبو وبشير" وأنا في أولى جامعة

تحدث الفنان كريم فهمي عن انتقاله من مهنة طب الأسنان إلى مجال الكتابة والتمثيل، موضحًا أنه كان يحب الشق العملي في الكلية، ولكنه لم يجد شغفه فيها.


قال "فهمي" خلال لقائه في بودكاست "البودكاسترز"، إنه مارس رياضة كرة القدم لفترة طويلة ولكن الترتيبات الربانية جعتله يتوقف بسبب التحاقه بكلية طب الأسنان.

تابع أنه اكتشف عدم حبه لكلية طب الأسنان بعد التحاقه بها، موضحًا: "مكنتش شاطر فيها، ولما دخلتها محبتهاش زي ما كنت فاكر أني بحبها، كنت بحب أي حاجة ليها علاقة بالعملي".

أكمل: "كنت طول الوقت حاسي أن ده مش مكاني، وأن مكاني في منطقة تانية، وكانت بتجيلي أفكار.. يعني أنا في أول جامعة جاتلي فكرة فيلم "بيبو وبشير".

أضاف: "جاتلي فكرة وأنا في ابتدائي قولتها لمدرس كان بيديني درس خصوصي، قولتله تخيل لو بنتين توأم ملتصق واحدة طيبة والتانية شريرة، وساعتها قعدوا يضحكوا.. ويشاء القدر أني بعد سنين أعمل فيلم (حسن وبقلظ)".